1001 manieren van kunststof bewerken

Vacuüm vormen, frezen, zagen of draaien: veel bedrijven voeren slechts enkele van deze bewerkingstechnieken uit. Van Schagen kan echter kunststof bewerken op talloze manieren. We onderscheiden ons niet vanwege één specifieke specialisatie, maar juist vanwege de veelvoud aan mogelijkheden.

Het zagen van kunststof gebeurt op digitaal gestuurd zaagbanken (max. 6.100 x 2.050 mm), voor optimaal en exact zaagwerk (+/- 0,5 mm), onder een hoek van 0 tot 45 graden tot maximaal 3.050 mm lang.

Het exact en optimaal frezen van kunststof gebeurt op CNC gestuurde freesbanken (max. 3.050 x 2.050 mm), met gereedschapwisselaars. Onze programmeurs vertalen uw tekening of bestand naar een freesbestand.

Het draaien van kunststof gebeurt op CNC gestuurde- en conventionele draaienbanken (max. Ø 800 mm).

Voor het nauwkeurig boren van kunststof maken we gebruik van een CNC gestuurde freesbank. Grote gaten boren in kunststof gebeurd op een kolomboor.

Het polijsten van Acrylaat kan op verschillende wijzen, n.l. -hoogglans polijsten, traditioneel door schuren en borstelen -machine polijsten, dit gebeurd op de machine met een diamantbeitel -vlam polijsten, dit gebeurd met een sterk geconcentreerde vlam (1.700 °C) Nadeel hiervan is de spanning die in het materiaal ontstaat.

Het buigen van kunststof (warm) gebeurd op een professionele buigbank met onder- en boven spiraal welke zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hierop zijn materialen van 3 tot 25 mm dikte te buigen.

Het warm vormen van diverse kunststoffen gebeurd in een oven, waarna de kunststof platen probleemloos over een mal zijn te vormen tot uw eindproduct.

Dit gebeurd op een speciale blaastafel waar we halve acrylaat bollen en diverse andere kunststof koepels tot een bepaalde hoogte kunnen blazen.

Het lijmen van kunststof gebeurt met 1-componenten of 2-componenten lijm. Met handmatige en procesmatige doseringstechnieken worden kunststoffen, aan de hand van vooraf vastgestelde procedures, nauwkeurig verlijmd.

Een eenvoudige gravure of complex graveerwerk gebeurt op een CNC graveermachine of op een lasergraveermachine.

Ook het zeefdrukken van kunststof plaat kunnen wij voor u verzorgen. Hierbij werken wij met een vaste partner. Op deze manier besteedt u zo alles uit onder één dak. U bespaart hierdoor tijd, zoekkosten en u beschikt over één aanspreekpunt.

Op een zetbank kunnen we platen kunststof zetten tot een bepaalde dikte van ca. 4 á 5 mm, dit gebeurt meestal met Lexan (Polycarbonaat).

Het lassen van PVC, PE of PP gebeurt d.m.v. draadlassen. Dit draadlassen gebeurt door hete lucht of contactverwarming. Deze lassen zijn strak en sterk.

Van Schagen kunststofbewerkingen

Waarom kiezen klanten voor Van Schagen Kunststof?

Van Schagen werkt onder andere voor gerenommeerde partijen als de ANWB, NS, de Rotterdamse Metro en diverse overheidsinstellingen zoals Rijkswaterstaat, musea, ministeries en landelijke politiediensten. Zij kiezen voor ons vanwege de kwaliteitsproducten, leveringsbetrouwbaarheid, hoge mate van flexibiliteit en een adequate advisering. Ook krijgen we regelmatig complimenten over het vakmanschap, het inzicht en de gedrevenheid die ons eigen is.

Heeft u een vraag over de mogelijkheden van kunststof producten bij Van Schagen? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.

Geintereseerd in wat wij te bieden hebben?

Van Schagen BV

Van Schagen BV

Van Schagen Kunststof brengt al sinds 1947 ideeën tot werkelijkheid met een grote variatie aan kunststof producten. Onze oprichter, Jan van Schagen, was een ware pionier op kunststofgebied. Hij was vooruitstrevend in zijn ideeën en werkwijze.

Contactinfo

Graafstroomstraat 70 3044 AR Rotterdam

tel. +31 (0)10 4153366 fax. +31 (0)10 4371610

info@vanschagenbv.nl www.vanschagenbv.nl
Copyright © 2016 Van Schagen BV - website ontwerp & realisatie: Studio 024