Menu

1001 manieren van kunststof bewerken

Vacuüm vormen, frezen, zagen of draaien: veel bedrijven voeren slechts enkele van deze bewerkingstechnieken uit. Van Schagen kan echter kunststof bewerken op talloze manieren. We onderscheiden ons niet vanwege één specifieke specialisatie, maar juist vanwege de veelvoud aan mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Zagen

Het lassen van PVC, PE of PP gebeurt d.m.v. draadlassen. Dit draadlassen gebeurt door hete lucht of contactverwarming. Deze lassen zijn strak en sterk.

Frezen

Het exact en optimaal frezen van kunststof gebeurt op CNC gestuurde freesbanken (max. 3.050 x 2.050 mm), met gereedschapwisselaars. Onze programmeurs vertalen uw tekening of bestand naar een freesbestand.

Draaien

Het draaien van kunststof gebeurt op CNC gestuurde- en conventionele draaienbanken (max. Ø 800 mm).

Boren

Voor het nauwkeurig boren van kunststof maken we gebruik van een CNC gestuurde freesbank. Grote gaten boren in kunststof gebeurd op een kolomboor.

Polijsten

Het polijsten van Acrylaat kan op verschillende wijzen, n.l. -hoogglans polijsten, traditioneel door schuren en borstelen -machine polijsten, dit gebeurd op de machine met een diamantbeitel -vlam polijsten, dit gebeurd met een sterk geconcentreerde vlam (1.700 °C) Nadeel hiervan is de spanning die in het materiaal ontstaat.

Buigen

Het buigen van kunststof (warm) gebeurd op een professionele buigbank met onder- en boven spiraal welke zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hierop zijn materialen van 3 tot 25 mm dikte te buigen.

Vervormen warm

Het warm vormen van diverse kunststoffen gebeurd in een oven, waarna de kunststof platen probleemloos over een mal zijn te vormen tot uw eindproduct.

Blazen warm

Dit gebeurd op een speciale blaastafel waar we halve acrylaat bollen en diverse andere kunststof koepels tot een bepaalde hoogte kunnen blazen.

Lijmen

Het lijmen van kunststof gebeurt met 1-componenten of 2-componenten lijm. Met handmatige en procesmatige doseringstechnieken worden kunststoffen, aan de hand van vooraf vastgestelde procedures, nauwkeurig verlijmd.

Graveren

Een eenvoudige gravure of complex graveerwerk gebeurt op een CNC graveermachine of op een lasergraveermachine.

Zeefdrukken

Ook het zeefdrukken van kunststof plaat kunnen wij voor u verzorgen. Hierbij werken wij met een vaste partner. Op deze manier besteedt u zo alles uit onder één dak. U bespaart hierdoor tijd, zoekkosten en u beschikt over één aanspreekpunt.

Zetten koud

Op een zetbank kunnen we platen kunststof zetten tot een bepaalde dikte van ca. 4 á 5 mm, dit gebeurt meestal met Lexan (Polycarbonaat).

Lassen

Het lassen van PVC, PE of PP gebeurt d.m.v. draadlassen. Dit draadlassen gebeurt door hete lucht of contactverwarming. Deze lassen zijn strak en sterk.